woensdag 22 juli 2020

De eerste 80 km

Het valt me mee, 80 kilometer. Ik start om half tien en trap stevig door, met name de eerste twee etappes. Eerst gaat het door veel bebouwing: van Utrecht Noord-west naar Utrecht Zuid-Oost en dan ook nog geheel Houten. Daarna wordt het leuker op het ‘eiland’ Schalkwijk richting de pont naar Culemborg. Het is half twaalf als ik daar arriveer. 

Na Culemborg doorkruis ik de West-Betuwe naar Zaltbommel. Dat stuk is iets minder leuk. De routes zijn niet gemakkelijk te vinden en uiteindelijk rijd ik een eind om. Wel grappig dat ik langs de boerderij bij Buren kom, waar we een paar jaar geleden Familiedag hadden. Verder ervaar ik alle geuren en beelden van de Nederlandse landbouwvraagstukken. De boeren zijn weer protesteren vandaag.

Om twee uur met een ijsje op de Waalkade te Zaltbommel heb ik er al 55 km opzitten en hoef ik nog maar 25. Dat voelt heel relaxed. En dan beginnen de rivierdijken en schitterende verre uitzichten. Prachtig. De jaren geleden opgehoogde dijken zijn nu weer helemaal weelderig groen. Er zijn ontzettend veel e-echtparen met e-bikes, niet veel dames alleen. Deze dame alleen knapt  een half uur later wel even een uiltje op een bankje aan de Waal. 

Een beetje zenuwachtig  ging ik op pad. Zou het wel leuk zijn? Het is echt leuk. Buiten de comfort zone. 

De knooppuntenroute gaat niet helemaal probleemloos. Wat ik van internet geplukt heb en wat op mijn wegenkaart staat komt niet altijd overeen met de situatie ter plekke. Je moet steeds de knooppuntenborden bestuderen en overnemen voor een vlekkeloze rit. 

Geen opmerkingen: