dinsdag 22 november 2022

2-0

We kijken de eerste WK-wedstrijd Nederland-Senegal bij Nol en Ernie. De uitnodiging ging nogal schoorvoetend, mar ik zei onmiddellijk enthousiast ‘Ja!’ Iedereen vindt dat-ie eigenlijk niet zou mogen kijken, of denkt dat anderen denken dat we niet mogen kijken, maar kijkt toch. Zondag was er een grote oecumenische kerkdienst in de Domkerk om de overleden arbeidsmigranten in Qatar te gedenken en om iets te doen met het ongemak. Er kijken deze eerste wedstrijd 4,3 miljoen mensen. 

Vooraf kijk ik nog ‘Andere Tijden Sport’ over de vóetballer Louis van Gaal. Dus van vóórdat hij coach was. Hij is altijd al zo dominant en bazig geweest, als jongetje van negen al. Hij zag er ook altijd als zo uit, als Louis van Gaal. Dat is natuurlijk logisch, maar toch een verrassing. 

Tijdens en na de wedstrijd praten we trouwens meer over Matthijs van Nieuwkerk en BNN/VARA dan over voetbal. Bobby probeert nog of we wat over Ajax kunnen praten, want als Feijenoord-adept geniet hij erg van de recente missers bij Ajax, maar dat lukt niet zo. De rest kijkt Ajax wat milder aan.

De kranten zijn vol lof over de nieuwe Heerenveen-keeper de Fries van 2.03 meter Andries Noppert, die alle aanvallen stopt. Zie foto.

‘Oranjefans hebben last van geweten’:

Geen opmerkingen: