zondag 27 november 2022

Advent

We gaan naar een Advents-Vesper in de Oud-Katholieke kerk, de Gertrudis Kathedraal. Deze Oud-Katholieken doen niet aan Rome en aan de Paus, ze hebben vrouwelijke priesters en het homohuwelijk mag er ook. Het is al lang geleden dat ik in deze kerk was. Ik woonde toen net in Utrecht en ging wat kerk-shoppen. Hier werd ik met enorm open armen ontvangen. Er was na de kerkdienst verkoop van zelfgemaakte jam en breiwerkjes. Ik mocht gelijk in allemaal damesclubjes. Maar ik wilde helemaal niet in clubjes, ik wilde anoniem in een hoekje toekijken.

Nu ben ik weer aangenaam verrast hoe mooi kleurig deze kerk binnen gedecoreerd is. ‘t Is zo on-Nederlands, alsof je in Zuid-Europa bent. Mooie muziek. De volgende keer ga ik een half uur van tevoren in een hoekje zitten genieten.

Bij de koffie/thee na afloop staat een dame die ik meen te kennen, maar zij kent mij niet. Maar ik weet het zeker. Zij is een katholiek theologe die veel interesses heeft die ik deel, geeft christelijke meditatiecursussen. Ze was een keer te gast in het tv-programma ‘De verwondering’ van Annemiek Schrijver. En dan weet ik haar naam weer: Marian Geurtsen. Die zeg ik. Zij verbaasd. Maar dan raken we toch in een leuk gesprek. Zij organiseert deze adventsverspers.

Geen opmerkingen: