zondag 20 juli 2008

Knippen en plakken (2)

Ik houd niet van half werk, dus nu is mijn fotoboek over Kroatië af. Gisteren tien uur aan gewerkt, knippen en plakken tot je een ons weegt, met dank aan alle tips van Peter, en vandaag alles nagekeken, besteld en ge-upload. Aan het eind van de upload-rit bleek dat het boek maar liefst 76 euro gaat kosten, maar er is geen weg terug.

Wat een keuzemomenten op één dag. Om gek van te worden. Doorgaans rechts een grote foto, en links een verzameling van 6 à 9 foto's die ermee te maken hebben. En soms een begeleidend tekstje. De foto van Trogir (waar bijgaande tekening op gebaseerd is) is het omslag geworden. De tekening zelf is op de openingspagina terechtgekomen.

En na elke spread die af is stoor ik Bobby in zijn lectuur: 'Moet je kijken, wat een mooie spread! Kijk nou! Wat hadden we een geweldige vakantie!' En die vakantie wordt na elke spread nóg mooier.

'Mijn boek is af,' meld ik aan Steen, 'ik bel je zodra het klaar is. Ik ben heel trots, maar ook bang dat alle foto's er scheef in staan...' Steen mailt terug: 'De eerste keer kon ik dagen lang over NIETS anders meer praten. Piet werd er gek van voordat eindelijk na 5 fucking dagen ik dat boek kon ophalen. En dan ben je blij en tegelijk ook teleurgesteld omdat het in je dromen nog vééééééééééééééééél mooier was geworden.'

Knippen en plakken (1)

Geen opmerkingen: