zondag 27 juli 2008

Swimming in the rain

Gisteren deed het weer wèl wat de weermannen beloofd hadden. Toch gingen we aan het eind van de middag naar zee, en wel naar IJmuiden aan Zee, omdat er in Bloemendaal aan Zee een feest aangekondigd was met naar verwachting 20.000 bezoekers. IJmuiden is een beetje ordi, er was kermis aan het strand. Zweefmolens en botsautootjes met luide discobeat.

Het regende en het toch al brede strand van IJmuiden was helemaal leeg. Geen surfkarren, geen windsurfers, geen mensen, niemand. De lucht was donker, het rommelde als een oordeel, alleen de zee gaf licht. Kolonies meeuwen wachtten op het Noordzeezand op de dingen die gebeuren stonden te gebeuren en ook drie verdwaalde kraaien.

Ter hoogte van de strandopgang naar het duingebied Duin & Kruitberg zijn we gaan zwemmen. Swimming in the rain. Mooi om je uit te kleden in de regen en je regenjackjes over je kleren te leggen. Terwijl we op onze ruggen in de kalme ondiepe zee dobberden onweerde het in de zwarte wolken boven de duinen. De thuisblijvers hadden weer eens ongelijk.

Geen opmerkingen: