dinsdag 22 juli 2008

WaarMaarRaar

Wie het even niet ziet zitten, wat dan ook, kan altijd troost zoeken bij de site WaarMaarRaar.nl. Ik heb 'm op mijn iGoogle-startpagina staan, eendrachtig tussen de headlines van Volkskrant, NRC, Elsevier, Emerce, Nu.nl, en Fokke & Sukke. De score van vandaag:

Finnen zingen achttien dagen karaoke
Finnen zijn wereldkampioen saunazitten, gsm-werpen en luchtgitaarspelen. Daar mag nu ook - de eerder typisch Aziatische specialiteit - 'non-stop karaoke zingen' aan toegevoegd worden, zo meldt het Finse persagentschap STT. Een karaokeclub uit het stadje Kouvala slaagde er in 446 uur, 4 minuten en 5 seconden te zingen, waarmee het vorige record van 214 uur - in handen van een Chinese club - verpulverd werd. De recordpoging startte op 2 juli.

Brand door parkeerbon
Een Groninger, die onder een bekeuring voor parkeren op de stoep uit wilde komen, kwam van een koude kermis thuis. De parkeerbon was namelijk al uitgeschreven. Maar dat was nog niet alles. De man had de voordeur dichtgegooid, zonder zijn sleutels mee te nemen en binnen stond zijn tomatensoep inmiddels over te koken. Dit ging met zoveel rook gepaard dat de brandweer ter plaatse moest komen om de rokende pan van het vuur te halen en de deur voor de pechvogel te openen.

Opwarming aarde veroorzaakt pijn bij plassen
Klimaatverandering zorgt ervoor dat steeds meer Amerikanen nierstenen krijgen. En dat gaat de VS miljarden kosten. Drie onderzoekers - een aardwetenschapper en twee urologen - voorspellen dat in 2005 het aantal Amerikanen dat wel eens een niersteen heeft gehad, is toegenomen met 1,6 tot 2,2 miljoen mensen. En dat betekent een toename in ziekenhuiskosten van ongeveer 1 miljard dollar per jaar. Het drietal onderzoekers trok deze conclusies aan de hand van ziekenhuisgegevens en klimaatmodellen. Deze week schrijven ze erover in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift PNAS. (...)

Website WaarMaarRaar.nl

Geen opmerkingen: