woensdag 9 juli 2008

Avondje stilzitten

Het is de hoogste tijd voor een avondje stilzitten, dus lees ik op de bank de Happinez die ik afgelopen zaterdagavond in tankstation Pico Bello kocht, wachtend op de ANWB. Toen had ik wel behoefte aan een sprankje geluk.

Het hoofdartikel in dit nummer is geschreven door Lisette Thooft, die er haar eigen boek Alchemie van de Liefde enorm aanprijst. En je kunt het ook nog eens cadeau krijgen als je een abonnement neemt. We moeten grenzen stellen, zegt Lisette. Als lezer vind ik dat de redactie van Happinez wel eens grenzen mag stellen aan het door elkaar laten lopen van redactioneel en commercie. Al vind ik óók dat Happinez enorm leuke producten aanprijst en verkoopt. Eigenlijk zijn de sierraden, hebbedingetjes en geurproducten het allerleukst aan de Happinez. Kleine gelukmakertjes.

Bijgaande foto staat in het hart, het middengedeelte met 'nieuws' over cultuur gezondheid, religie, milieu, wijsheid, trends, symboliek, workshops en cursussen. Een allegaartje aan weetjes en producten. Maar de foto is goed. Een ander blad zou hem spottend plaatsen, maar in Happinez staat hij uiteraard serieus. De chihuahua is van een Japanse monnik die hem deze pose heeft geleerd. En Happinez zou Happinez niet zijn als het er de commerciele potentie niet van waardeerde: 'Het verhaal blijkt een pr-verhaal van jewelste. Het aantal bezoekers van de Shuri-Kannondo-tempel in het zuiden van Japan is met meer dan 30 procent toegenomen'.

Happinez

Geen opmerkingen: