donderdag 24 juli 2008

Vergeetachtigheden

Vergeetachtigheid is een van mijn thema's. Als ik niet oplet ben ik voortdurend alles kwijt. Letterlijk en figuurlijk. Aandacht is hierbij het toverwoord. Hierover schreef ik afgelopen zaterdag ook al. Ik ben niet de enige, blijkens berichten in de onvolprezen site WaarMaarRaar:

Winkeldievegge vergeet dochtertje
Een Duitse winkeldievegge heeft bij haar overval op een parfumwinkel een 'kleinigheidje' over het hoofd gezien. Ze stopte een pak cosmeticaproducten ter waarde van 100 euro in haar handtas, maar vergat vervolgens... haar zesjarige dochter in de winkel. Door het alarm dat afging, wist het personeel dat er iets niet pluis was en konden de winkelbediendes zich om het achtergelaten kind bekommeren. 'Het dochtertje stond zich daar helemaal alleen af te vragen waar haar moeder naartoe was', aldus een politiewoordvoerder. 'Uiteindelijk kwam de vader zijn verdwenen kleintje ophalen. Hij viel bijna van zijn stoel toen hij hoorde in welke omstandigheden zijn dochter achtergelaten werd.' De welriekende mama mag het nu gaan uitleggen in het politiekantoor.

Man vergeet auto na tanken Een Duitse man is vrijdag na het tanken zijn auto vergeten. Dat meldt de politie van Wuppertal. Volgens een politiewoordvoerder vergat de man na het betalen dat hij getankt had en liep nietsvermoedend terug naar huis. Nadat de auto een uur onbeheerd bij de pomp stond, waarschuwde een medewerkster van het tankstation de politie. Agenten belden vervolgens de man (63) die zich snel terug naar het tankstation haastte om zijn auto weer op te halen.

Moeder was baby van 5 maanden vergeten in wagen In het Vlaams-Brabantse Halle is eerder deze week een baby dood aangetroffen. Het kind lag in een wagen die op een parkeerterrein in de Louis Thibautstraat stond. De moeder van het kind was de baby vergeten in de wagen. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld. De baby werd omstreeks 16 uur aangetroffen. De hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren maar dat bleek niet te baten. De moeder had haar twee oudste kinderen gisterochtend naar school gebracht. Daarna ging ze onmiddellijk naar haar werk in Halle en vergat ze haar zoontje van 5 maanden bij de opvang af te zetten. Om 16u ging de vrouw naar de onthaalmoeder om haar baby op te halen, die ze meende er 's ochtends te hebben afgezet. Het kind werd dood teruggevonden in zijn babystoeltje achterin de wagen. Op dit moment is de vrouw niet opgepakt. Een dossier is geopend voor schuldig verzuim en een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak van de baby.

WaarMaarRaar

Geen opmerkingen: