zondag 27 juli 2008

Waterpret

Waterpret was hèt thema van afgelopen weekend. Deze foto toont Waterpret in het Kinselmeer. Had diverse educatieve plaatjes en tekstjes over de gaten achter de IJsselmeerdijk ten noorden van Amsterdam gegoogeld, teneinde mijn lieve lezertjes van het genoegen van het wonen-in-en-om-Amsterdam kond te doen. Maar die plaatjes kunnen qua Waterpret niet tegen deze onscherpe op.

Hani501 heeft 'm met haar weergaloze blogtelefoon geschoten en naar haar blog verzonden, zonder mijn toestemming. Nou ja, vooruit dan maar. Graag had ik natuurlijk meegekeken en de keuze van het plaatje medebepaald, maar ja, soms heeft men geen macht over de dingen.

Toch een blokje informatief: er zijn twee 'campings' aan het Kinselmeer. Eén is volks en volgepropt met volkse Amsterdammers, de andere was ooit volks maar is nu geheel gevuld met homo's. Luigi heeft daar een onderkomen dat ze haar datsja noemt. Een caravan met een steiger voor de deur, een appelboom en een surfplank waar je op kunt liggen dobberen en bijkomen van de week.

Wie van waterpret houdt, kan samen op de surfplank en dan leuk elkaar eraf gooien. Ik ken dat niet zo, want ik kom van de Hondsrug en daar was geen waterpret. Ik houd er dus niet zo van om nat te worden en spatten en kiepen vind ik ontzettend kinderachtig en flauw. Maar vanmiddag heb ik me daar ineens overheen gezet en ben ik weer een ervaring rijker: surfplank op, surfplank af, dobberen, peddelen, alleen, samen, evenwicht houden, evenwicht verstoren, trekken, duwen, kiepen, spatten...

Geen opmerkingen: