woensdag 25 februari 2009

Groot Industrieel Clubben

Events. Nieuwe Baas heeft een event bedacht dat gaat plaatsgrijpen in november in de Industriëele Groote Club aan de Dam. Ze wilde me er al een paar maanden geleden mee naar toe nemen, om me te verrassen en had me toen ge-smst't dat ze me ging verrassen en dat ik geen spijkerbroek aan mocht trekken. Nu draag ik bijna nooit een spijkerbroek, maar dat moet je niet tegen mij zeggen. Toen ging de verrassing dus niet door. Want in de Industrieele Groote Club draagt een dame geen spijkerbroek. En ondertussen werd het event wel vastgelegd.

Nu, twee maanden later, zeg ik: OK, laten we naar de Club gaan. Ik trek mijn netste broek aan, een damesvestje. en glimbellen aan de oren. Eerst leidt ze me door alle hallen, gangen, zalen, kamers, allemaal helemaal art deco. Hier en daar zitten groepjes mensen te keuvelen, in de bibliotheek is een contingent bejaarde dames aan het kaarten. dan gaan we lunchen. Mooi lunchen.

Eerder was ik ook eens al in zo'n club - in Arti et Amicitiae - toen ook al met een vrouwelijke baas (v) van in de vijftig. Mijn reactie toen bij Arti en nu weer was: Zijn jullie bang voor de wereld ofzo?

Je kunt van zo'n Club alleen lid worden op voordracht van drie andere leden en dan is er ook nog ballotage. Je naam komt drie maanden in de gang te hangen en als een van de leden op je kotst en meldt: Die wil ik niet, dan gaat het feest niet door. Eenmaal lid mag je op alle wijzen gebruik maken van het pand met allemaal prachtige zaaltjes.

Maar het is allemaal enorm mooi luxe, behaaglijk en well to do en terwijl ik verwend word wil ik zo wel lid zijn en al mijn Vrinden en Zakencontacten noden om indruk op ze te maken.

Geen opmerkingen: