zaterdag 28 februari 2009

Project Voorzetramen

Wat ga je het weekend doen, had RoRo7 gevraagd. Naar de Praxis, zei ik, want Bobby heeft een nieuw project: hij wil graag voorzetramen voor mij maken. Een aantal ramen in mijn huis zijn enkel glas. En de gasrekening is hoog. Nou is mijn favoriete uitje niet meteen naar-de-Praxis, maar zo'n kans moet men ook weer niet laten schieten.

We gaan naar de Praxis in het westelijk havengebied, richting IJmuiden, vooronderzoek doen. Ik moet ook een rookmelder die op het lichtnet werkt. Een van de eisen (de gemakkelijkste) op de van de week ontvangen aanschrijving van de Dienst Binnenstad.

Voor Bobby is dat echt feest, naar de Praxis. Kan hij op de gereedschapsafdeling gereedschap kijken. Dat gaat met een gretigheid, men heeft er geen idee van. Of we nu naar Gunther & Meuser (Egelantiersgracht) gaan, of naar De Vijl (Admiraaal de Ruiterweg), naar de Gamma (Utrecht) of de Praxis (Westerpark), het is altijd bal. Maar déze Praxis! Mega!

De Praxis heeft helaas geen profielen voor voorzetramen. En ook geen rookmelders voor op het lichtnet. Dus wij naar de Bouwmaat, ook in het westelijk havengebied, maar die gaat net dicht. Dan weet ik nog wat: we gaan naar de Hornbach. Als een man die van ijzerwaren geniet ergens gelukkig van wordt dan is het de Hornbach. Zaandam-Zuid. Die hebben echt alles. Dríe rookmelders voor op het lichtnet. En allerlei aluminium profielen, maar net niet het benodigde ij-profiel. Ik had eigenlijk bedacht om naar IJmuiden te gaan als we uit de Praxis kwamen. Maar dat valt tegen. Als we eenmaal in de Hornbach zijn wil Bobby er altijd wel blijven. Ik zit op een olifantenvoet en denk knorrig: Als Hij Maar Gelukkig Is.

Geen opmerkingen: