zaterdag 28 februari 2009

Hoorn des Overvloeds

Na een kwartier op de olifantenvoet op de ijzerwarenafdeling in de Hornbach in Zaandam-Zuid gezeten te hebben zeg ik: Genoeg is genoeg. Ik wil graag naar IJmuiden. Ga je mee? IJmuiden vindt hij net zo leuk als de Hornbach, gelukkig. Er schijnen er goede visrestarants te zijn, net als in Scheveningen

Maar eerst gaan we wandelen. Frisse lucht. We parkeren bij de IJmuiderslag, lopen langs de waterkant naar de pier en van het begin van de pier helemaal af tot het puntje. Het is prachtig. Er varen grote schepen langs, een baggerschip, een veerboot, 'n vissersbootje. De middaglucht is roze en er zitten allemaal vissende mannen reuzenkabeljauwen te vangen. Wanneer we van het uiterste puntje weeromkeren naar het land hebben we uitzicht op de hoogovens. Corus. Duizelingwekkend. Dat uitzicht en zoveel frisse lucht.

Wat een feestdag is dit. Alsof het allemaal niet op kan is ook nog eens de oude haven van IJmuiden geweldig, met name visrestaurant De Meerplaats waar ik rogstaart met saffraansaus eet en Hoorn des Overvloeds toe.

Geen opmerkingen: