zondag 8 februari 2009

Mgr Punt

Ik ga weer naar De Papegaai voor het Ensemble Vocale Rafael. Vandaag zingt het de Missa Brevis van Palestrina. Volgende week zijn ze er niet, dan zingen ze te Lichtenstein. Misschien ga ik een keertje een filmpje van hen maken en op YouTube zetten. Worden ze net zo beroemd als het koor van de Cistercienzer orde Stift Heiligenkreuz uit het Wiener Wald.

Enfin. In plaats van het gebruikelijke slappe preekje waar ik aan gehecht ben om bij weg te dommelen, krijgen we een brief van de bisschop voorgelezen. Dan moet je wel even opletten. De RK kerk zit nogal in zijn maag met de kwestie Mgr. Williamson. Ik weet maar weinig van de Kerk als Instituut, maar vandaag leer ik bij dat Amsterdam een bisschop deelt met Haarlem die de naam Jozelf M. Punt draagt. Schilderij.

Wat een gedoe, die RK Kerk als instituut. Mgr. Punt distantieert zich mèt het Tweede Vaticaanse Concilie geheel van de uitlatingen van Mgr. Williamson, en zegt aan het slot van zijn epistel dat de Paus slachtoffer dreigt te worden van zijn 'vaderlijke en oprechte intenties tot verzoening'.

Gelukkig is de Missa Brevis weer prachtig. Ik lees nu op mijn eigen blog dat ze deze vorig jaar ook zongen. Het koor heeft een nieuwe sopraan. Zij zingt een beetje schel boven de rest uit.

Het Kyrie van Palestrina

Geen opmerkingen: