zondag 1 februari 2009

O o De Haag

Niet per se omdat we een momentum te vieren hebben, maar toch ook wel een beetje wel, gaan we naar Kijkduin. De zon schijnt ongekend schel, en in de verte lonkt Hoek van Holland. Dat lijkt me wel wat, uren doorlopen en dan daar uit eten en blijven slapen. Maar de wind is snijdend koud. Dus we keren al ras weerom.

Dan gaan we bij Tante Miep op visite die een tweezitsbankje over heeft. Tante Miep woont in 's Gravenhage-Zuid, vlakbij Kijkduin. Wat leuk, hier ben ik nog nóóit geweest, kwek ik. Dat blijkt niet waar, want terwijl ik de bolide door Den Haag-zuid koers komen er herinneringen boven drijven. Zeven, acht jaar geleden. Ex was net Weg, met medeneming van onder andere de auto en de geluidsboxen. Ik had nog wel de stereo, maar geen geluid. En ik had grote behoefte aan smartelijke achtergrondmuziek. In de winkel vond ik de geluidsboxen nogal prijzig, en ik had geen idee wat ik moest kopen, moest ik dan een surround system, etcetera. Er waren al vraagstukken genoeg.

Marktplaats.nl was net van start gegaan en daar tikte ik twee geluidsboxen op de kop van een Hagenees met een rare nickname. Het was ooknog eens mijn eerste ritje met de Greenwheels en hun voor de beginner ingewikkelde computersysteem. Dus daar was ik al een beetje gespannen van. Geen idee naar wat voor type ik reed. Hagenezen vond ik eng. Ik reed daar Den Haag-zuid in en zweette peentjes. Oerangsten speelden mij parten, zo'n periode was het sowieso. Nu was ik bang dat ik verzwolgen zou worden door een netwerk Haagse Harry's. Het bleek een nette jongen in een nette flat, die als hobby had geluidsboxen bouwen, in mooi kersenhout. Hij had er zoveel dat zijn vriendin wilde dat hij er wat verkocht. Ik heb er nog altijd veel plezier van.

Het bankje van Tante Miep is prachtig, kwaliteit, echt, maar we nemen het toch niet mee. We krijgen thee en appeltaart, en ik neem me voor vaker op Tantevisite te gaan. Wanneer we de Haagse flat verlaten besluiten we het momentum echt te gaan vieren en gaan we uit eten bij visrestaurant Havenrestaurant Weduwe J. Van Den Toorn in Scheveningen. Geheimtip. Clairie Polak van Nova zat er ook.

Geen opmerkingen: