dinsdag 11 mei 2010

De adjudante

Adjudante, het klinkt een beetje als 'de gouvernante', een woord waarbij mij diverse gedichtjes en liedjes binnenvallen. Waarom is het zulk groot nieuws dat Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries in een kazerne woont wegens een buitenechtelijke affaire?

Ik volg vandaag een cursus waarbij ik - zeg maar - enige kennisvoorsprong heb. En dan ga je met de iPhone in de broekzak al gauw even naar Nu.nl. Kijk: Jack de Vries! Voor we het weten zitten we op de achterste rij te giechelen. Hihihi, Jack de Vries. Ik mag hem echt niet, hoor ik deze en gene onthullen. Dat doet weer denken aan het voorbeeldzinnetje uit de grammatica: Distanzstellung: 'Die man, ik mag hem niet'. Maar dit terzijde.

Dat die affaire met naam en toenaam openbaar wordt gemaakt. Ik vind die naam (Melissa de Goede) toch minder spannend dat 'de adjudante'. Had ik een bruin vermoeden vn de dingen die kwamen toen ik afgelopen zondag een militaire tekende?

PS.
Hoor op de radio dat het woord adjudante helemaal niet bestaat, dat het adjudant is. Dat de Koningin ook twee adjudanten heeft. En dat adjudant geen rang is en dat deze Melissa van rang majoor is. Voor uitsluitsel: zie Wikipedia

Geen opmerkingen: