donderdag 27 mei 2010

Hijg hijg, de iPad!

We hebben een sessie met de leidinggevenden. Mooie presentatie van de voormalig directeur-uitgever van NRC, die een paar weken geleden weggestuurd was, naar nu blijkt weggepromoveerd. De directeur-uitgever (m) is naar boven gepromoveerd, naar de holding; de hoofdredacteur (v) naar beneden, naar de werkvloer. Waar daarvan te denken? Daar het mijn vakgebied betreft interesseert mij dat. Daar blogde ik nog over.

Niet dat het het thema van de bijeenkomst is, maar wat het probleem nou was bij NRC dat de redactie zo tegen was en de hoofdredacteur weg moest, vraag ik geïnteresseerd. Ze wilden de redactie anders organiseren. Redactie Handelsblad, next, online, apps, die moesten allemaal losser van elkaar georganiseerd worden, aparte units met eigen wetmatigheden en eigen oplossingen. Dus niet meer één hoofdredacteur, maar méérdere. En een grote ruif met content van alle edities waaruit iedereen van elke editie vrijelijk kon putten.

NRC is klaar voor de nieuwe tijd. De voormalig directeur-uitgever heeft een iPad bij zich. Voor ons als publiek om aan te raken. Geef, geef!! NRC is van zins om iPads aan te bieden bij een tweejarig abonnement. Zoals ze eerder deden met de iRex. Wil ik ook!

Vinnie vertelt dat hij afgelopen weekend met een vriend op een terras zat die een iPad in zijn tas had. Hij mocht de iPad niet zien, zo bang was de vriend dat de iPad uit zijn handen gerukt zou worden als hij hem uit zijn tas haalde.

Geen opmerkingen: