maandag 17 mei 2010

Vroeg

Ik wil er niet teveel over zeuren, maar het forenzen is nog steeds een thema. Als mensen aan mij vragen hoe het nu gaat, op en neer naar Capelle, dan zeg ik: Ik wil er niet te veel over zeuren, maar het is wel een thema. Je bent aldoor zo móe. En je hebt zo weinig zin in dingen. En je ziet minder mensen. En je gaat maar Vroeg naar Bed. En je staat maar Vroeg Op. En je gaat maar Vroeg naar Huis. En op het werk is het wel OK, maar thuis ben je vaak zo moe. En je hebt helemaal geen zin in Boodschappen Doen. 'Ik heb helemaal geen zin meer in Boodschappen Doen', zegt Vinnie vandaag. Hij laat steeds vaker Albert.nl de boodschappen bezorgen. En zo is er weer een zee aan herkenning.

Vanochtend ben ik om 07 uur vertrokken. Vinnie doet dat al weken. Hij heeft gelijk. Half acht vertrekken biedt niet voldoende soelaas tegen de files, en kwart over zeven ook nog niet echt. En vandaag ben ik de allereerste op het werk. Het geeft een soort voldoening maar ik lijk ook wel gek. Als ik de provinciale weg langs Nieuwerkerk aan den IJssel doe, dan denk ik steeds vaker: Best een Leuk Plaatsje.

Wat wel weer fijn is vanochtend om kwart over zeven dat Steen zomaar een sms-je stuurt dat hij vanavond komt eten. Ja leuk! Maar we kunnen het niet te laat maken, sms ik er snel achteraan, want ik moet Vroeg naar Bed.

Geen opmerkingen: