vrijdag 14 mei 2010

Wordt het dan eindelijk lente?

Het liefst willen we languit in de zon op het balkon, Vespa en ik. Maar Vespa heeft een beduidend dikker vachtje en kan zich zonder bezwaar op de ijskoude tegels vlijen. Zelf vind ik het echt te koud. Maar de bloemen en de kruiden knappen al enorm op van dit bleke zonnetje. Nu kan ik binnen op de bank het programma-onderdeel Renée Fleming sings Händel Aria's doen, met uitzicht op dit poezengenoegen buiten.

De bloemen, fruit- en kruidenteelt doen het wonderbaarlijk. Ik heb aan kruiden: koriander, munt, peterselie, tijm, oregano, bieslook. En aan fruit: tomaten, kiwi, aardbeien en aalbessen. De basilicum blijft vooralsnog binnen, want die kan niet tegen temperaturen onder de 15 graden Celsius heb ik mij laten vertellen. Wij mensen eigenlijk ook niet.

Ik heb poezenvoer gevonden bij m'n dichtstbijzijnde buurtsuper de Troefmarkt, dat Vespa erg lekker vindt en in een keer helemaal naar binnen slobbert. Van de vorige merken slikte ze de gelei op en liet ze de brokjes verpieteren. Alleen als ze door honger bevangen werd at ze die op. Nu wordt het diertje, dat al jaren een slingerend hangbuikje heeft, ineens steeds dikker. Ze ligt ze erbij als een fors kussen.

Echt scherp en informatief zijn de Hipstamatic-foto's niet. Maar wel sfeervol en mystificerend.

Geen opmerkingen: