vrijdag 7 mei 2010

Kleden

Voor het weekend van start gaat wil ik nog wat aan woninginrichting gedaan hebben. Dan kan ik de rest van de tijd slapen. Ik vlieg langs Ikea voor nog eens een verse blik langs alle kastjes omdat er nog steeds een pianoboekenkastje naast de piano moet. Daar ligt nu een halve meter bladmuziek op de grond met daarop twee damestasjes. Dat kan beduidend ordelijker. Maar waar ik ook mee thuis kom: geen kastje. Wel met een kelim voor onder de tafel. De bamboe vloer is strak, en dat is een kwaliteit, maar hij is niet warm. Nu het kleed er ligt is dat gezelligers, maar ook even wennen. Ik scoor ook een Perzisch tapijtje die ik op het bamboe voor het kapelletje neerleg.

Als alles netjes ligt ga ik op de vloer in mijn kapelletje De Magie van Marrakech bekijken, een prachtig boek van de Belgische kunstboekenuitgeverij Mercator, dat ik ter inspiratie op mijn verjaardag kreeg. Onvoorstelbaar mooi. Ik moet in de verse verte niet wensen dat het bij mij zo mooi wordt. 'Het wordt nóg mooier', sms't Hani501 bemoedigend. Er moet duidelijk nog Kunst aan de wand.

Nichtje sms-t uit Tanzania dat ze spijbelt en of ze foto's mag van de vorderingen in mijn huis. Nu de stap tot twee vloerkleden is genomen is de drang om het huis te vervolmaken helaas niet afgenomen, zoals ik gehoopt had. Integendeel.

Geen opmerkingen: