zondag 23 mei 2010

'Ik zal hen Uw Woord inprenten'

Mensen die een geloof aanhangen getuigen daar graag van, in de aankleding van zichzelf (kruisjes, sjaaltjes) en die van hun huis. Je stuit zo op een doordeweekse dag ongevraagd op vele voorbeelden. Daarom vind ik mijn kapelletje ook zo leuk, bezoekers willen daar nog wel eens ongemakkelijk van worden. Lucie Theodora, je ben toch niet katholíek geworden?

Maar enfin, een geloofsgetuigenis op een deurmat zag ik nog nooit! 'Me and my house...' dat klinkt mij naar een dwingende Vaderfiguur die zijn al dan niet onwillige kinderen coûte que coûte in de dwangbuis van de Here Here zal houden.

Niet zo'n rare associatie. De bijbehorende tekst opgezocht: 'Ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen. U heeft belooft: U zult uw geest uitgieten op mijn kinderen en uw zegen op mijn nakomelingen. Daarom luister ik aandachtig naar uw geboden, opdat het mij en mijn kinderen altijd goed zal gaan, en wij doen wat goed en recht is in uw ogen. Ik leer mijn kind al vroeg wat hij moet weten, dan zal hij daarvan later niet afwijken. Ik zal hen uw woord inprenten en daarvoor spreken, in huis, onderweg, bij het slapengaan en opstaan. (...) Dank U, dat U hen heeft voorbestemd om erfgenamen te zijn van het Koninkrijk dat U voor ons hebt bereid. Zegen mijn gezin, opdat het voor altijd voor uw aangezicht zal bestaan. Want Gij, Here Here, hebt gesproken, en door uw zegen zal het huis van uw knecht voor altijd gezegend zijn.' Veelvuldig geciteerd op Mormonen-sites.

Even ben ik bang dat het gehele verjaarsgezelschap in Vurige Tongen zal gaan spreken, maar dat tafereel blijft ons bespaard. We kijken gewoon naar de Champions League. De voetjes op de foto zijn van mij.

Geen opmerkingen: