zaterdag 15 mei 2010

Het lijkt wel een galerie

'Het lijkt hier wel een galerie', zegt Bobby. Ik heb veel boodschappen gedaan de afgelopen dagen, en een daarvan was een lijst van 50x65, niet al te gangbare maat, op voorraad bij de firma Van der Linden aan de Rozengracht. Eerst dus maar eens de maki's ingelijst.

Inmiddels hangt er in die gang van mij een wonderlijke hybride verzameling: een ets van een damesorkest door Ingeborg Oderwald, een deel van de seahorses van Klimt, een zoetsappige witte roos en mijn eigen maki's. En om de hoek hangt ook weer een nieuwe lamp. Er hangt ook een nieuwe lamp in de keuken.

Bobby beschaftigt sich vandaag met het fenomeen kattenluik. Bij de dierenspeciaalzaak aan de Javastraat gehaald. Vespa mag haar behoeften niet meer in mijn studeerkamer doen, maar moet naar het klushok. Zéér benieuwd of ze daartoe bereid is, met dat dikke buikje door dat klapluikje.

Vandaag komt de vorige bewoonster van mijn woning kijken. Zij is najaar 2009 naar Frankrijk verhuisd om een droom waar te maken, maar nu even terug. Ze vertelt dat we in de zomer hier heel erg last krijgen van muggen. 'Stéékmuggen? vraag ik verschrikt. 'Ja stéékmuggen. Je kunt 's nachts geen raam open laten dan.' Fijn vooruitzicht. Ze meent te zien dat ik echt pas in dit speciale universum van de Zeeburgerdijk. Ja, zeg ik, dat denk ik zelf ook.

Geen opmerkingen: