woensdag 12 mei 2010

So Analog!

We hebben weer een cursus, over een nieuw cms, en wel bij een terrein op een bedrijventerrein bij Rijswijk. Cms staat voor content management systeem, maar ik denk niet dat het veel verduidelijkt voor wie niet weet wat dat is. Het is bijzonder boeiend en we hebben zin in om ermee te gaan werken, maar ik moet zeggen: het valt vast niet mee om een cursus te geven aan een groep iPhone-verslaafden.

Collega Mariska weet een mooie app: Hipstamatic. Je maakt er wondere ouderwetse foto's mee. We maken foto's van het uitzicht. De onmiddellijk gedownloade Hipstamatic-app (€ 1,59) maakt mooie romantische plaatjes - voor zover je dergelijk landschappelijk 'schoon' romantiseren kunt. Er is alleen maar grijs te zien.

Maar goed: met de Hipstamatic heb je ineens een ware arty retro-camera in handen. Je kunt er allemaal (digitale) lenzen bij kopen en maffe effecten mee sorteren. Dan wordt het allemaal wat minder grijs dan bijgaand plaatje! Zie filmpje op YouTube. Verkoop-slogan: Digital Photography Never Looked So Analog!

Geen opmerkingen: