vrijdag 21 mei 2010

En zó klaar!

Sinds de verhuizing ben ik in het bezit van een tweedehands gasfornuis met elektrische oven waarbij een aantal iconen voor het gebruik van gaspitten en oven verdwenen zijn. Opgelost in de tijd. Het is een oven zonder gebruiksaanwijzing. Nu vind ik ovens mijn hele leven al eng, ik ben altijd bang dat ze ontploffen en het beeld dat in de oorlog mensen aan het fornuis gingen liggen om zichzelf van kant te maken heeft het niet beter gemaakt. Maar goed, ik zou daar toch eens overheen moeten geraken. In mijn vorige inbouwkeuken had ik een oven-magnetron, en daar durfde ik wel in.

Vandaag pak ik het kookboekje Originele gerechten voor singles. De lekkerste recepten: creatief, eenvoudig en zo klaar. Je vraagt je af: wanneer heb ik dat gekocht en hoeveel zelfmedelijden had ik toen? Maar goed, ik hoef nu ook alleen maar voor mijzelf te koken en er staan best leuke recepten in. Ook eenvoudige ovenrecepten.

Mijn nieuwe printer/scanner doet het al een tijdje niet meer naar wens. Als ik een A4-tje wil scannen (bijvoorbeeld een muziekstuk) dan pakt-ie maar een derde van de afbeelding. Aan-uit-aan-uit wil bij computers en aanhangige apparaten nog wel eens helpen, maar niet hier. Grr. Dat is al een paar weken aan de hand. Dus voor ik het recept voor mijn lieve lezertjes kan inscannen moet ik eerst de scanner de-installeren en weer opnieuw installeren.

Dat is dan wel weer fijn aan de vooravond van het Pinksterweekend: het lukt zomaar allemaal. Zowel de scanner de-installeren en opnieuw installeren (dat duurt 45 minuten) als de ovenschotel (die duurt een half uur. Lekker maaltje is het). Ik doe alles simultaan. Koken, installeren en eten.

Als je op het plaatje klikt wordt 't groter.

Geen opmerkingen: