zondag 1 augustus 2010

Linzencurry uit Punjab

Geïnspireerd door de linzen van Reenske van afgelopen vrijdag doe ik een Linzencurry uit Punjab. Voor als het tijd is voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Het recept komt van de site Okoko recepten, voorheen geloof ik Iens Recepten. Het lijkt een commerciële site met een Verdienmodel. Er staan recepten uit boeken op., en onderaan het recept wordt verwezen naar de boek. Men kan de tekst wel printen, maar niet knippen en plakken. Dus die heb ik helemaal overgetikt!

Ingrediënten:
Voor de linzencurry: 100 g zwarte linzen, 100 g oranje linzen, 2 tomaten (aangebakken), 2 teentjes knoflook (geplet), 1 eetlepel gember (geraspt), 2 groene pepertjes (fijngehakt).
Voor de tarka (specerijenmengsel): 1 sjalot, fijngehakt, 1 theelepel maisolie, 2 eetlepels boter, 1 theelepel komijn (gemalen), halve theelepel garam masala, 2 teentjes knoflook (geplet), halve theelepel chilipoeder, 6 eeetlepels koriander (gehakt).

Bereiden:
Schenk 800 ml water in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de curry toe en laat een uur sudderen op laag vuur. Bak de sjalot in de olie en boter in een koekenpan. Voeg de komijn toe, garam masala, knoflook en chilipoeder toe en laat nog 1 minuut doorbakken. Meng de tarka met de linzencurry en voeg de koriander toe. Voeg zout naar smaak toe.

Ervaring:
Die 800 ml water is echt te veel. Ik heb twee soorten linzen in huis, waarbij de ene soort veel eerder gaar is dan de andere. De ene soort heeft inderdaad wel drie kwartier nodig, maar de andere maar 5 minuten. Ik heb geen sjalot maar neem een uitje, ik heb geen groene pepertjes maar neem beetje sambal. Meende dat ik nog verse koriander op het balkon had staan, maar dat is niet zo. Maar ook zonder de beide groene elementen is het al een heerlijke curry. Lekker geroosterd brood erbij en wat sla.

Geen opmerkingen: