donderdag 19 augustus 2010

Toch maar gegaan...

Aangestoken door de rechtstreekse reportage van Sail op tv met Joost Karhof... bedenk ik dat ik toch maar even naar Sail ga. Al die gelukkige mensen! Ze stralen allemaal van binnen en buiten alleen maar omdat ze naar boten kijken! Wat hebben zij dat ik niet heb?

Maar alleen wil ik niet. Ik moet wel even mijn best doen om iemand mee te krijgen, maar dat lukt. Ik heb werkelijk geen centje spijt. Sail is hartstikke leuk, zeker op donderdagavond. Je ziet en hoort de wonderlijkste dingen. We gaan op een Bulgaars schip. En op een replica van een boot uit 1430 (of 1340, daar wil ik van af zijn) met gepensioneerde Kamper mannen als Middeleeuwers verkleed. We kletsen met hele jonge puberjongens die blikjes rapen. Zij komen uit Gouda, werken als vrijwilliger en slapen op een mijnenveger! We blijven staan kijken naar pubermeisjes die gillend van de lach out in the open midden op de kade zitten te pissen. Ja, men maakt wat mede!

Het festijn eindigt met vuurwerk. Elke avond van 22.15 tot 22.45 uur. Dat is best slim, want dan is er een einde en gaat iedereen naar huis. Will beweert dat het leukste is om om een uur of zes in de ochtend de boten te bekijken.

Geen opmerkingen: