maandag 16 augustus 2010

Orrefors Jernverk

Sinds eergisteren ben ik de trotse bezitter van een messenblok. Een messenblok is een van de dingen die ik niet van huis uit heb meegekregen. Ik heb in mijn keukenlade gewoon wat schilmesjes, een broodmes, vismessen en steakmessen. Van een eervorige schoonmoeder leerde ik kipfilet knippen met een keukenschaar. Vond het altijd wel een beetje barbaars, maar het ging best lekker. Het voldoet. Voldeed. Bobby probeert mij al enige tijd de vreugde van goede scherpe messen bij te brengen. En nu heb ik een messenblok. Mét designmessen. Gekregen.

De messen kocht hij voor mij in Fjällbacka, in een Design-Outlet. Ze zijn van het Zweedse designmerk Orrefors Jernverk. Zelf kocht ik er een mooie zware snijplank bij.

Het messenblok - bamboe - hebben we dit weekend aangeschaft bij Betsies Kookwinkel aan de Vismarkt te Utrecht. Een van de beste in zijn soort. Het messenblok blok heeft uiteraard een ereplek op mijn aanrecht. Het straalt me tegemoet. Er zijn meer gaten in dan ik messen heb, ik heb er voor het geizhct maar een aardapeelmestje en een steakmes bij ingestoken. Nu lijkt het heel wat. Morgen gaat het beginnen. Morgen ga ik snijden.

Geen opmerkingen: