dinsdag 22 februari 2011

Omval

De wereld breidt zich weer uit. Afscheid nermen we van Corina in café-restaurant De Omval. Daar fiets ik tegenwoordig elke dag langs. Het café staat aan de kop van de Weespertrekvaart. Je ziet het café uit de trein van Utrecht naar Amsterdam als je aankomst op station Amstel.

Reenske die te Duivendrecht werkt  zegt dat dit het enige café in de buurt van Amstel Business Park is en dat het er altijd bomvol is. Nieuwe collega Rick beweert dat het een ballentent is, vooral op vrijdagmiddag, en dat we beter naar de nieuwe Kaap Kot kunnen. Hij heeft misschien wel gelijk, maar vooralsnog is het deze dinsdagavond en valt café De Omval niets tegen.

Corina - die onder Breda woont en de verhuizing van Capelle naar Amsterdam  heel anders beleefd heeft dan wij - zegt dat ze genoot van het geluk dat wij utitstraalden toen wij weer in Amsterdam mochten werken. Haar contract zit er nu op, zij gaat een nieuwe toekomst zoeken, we wisten het allemaal, van het begin af aan, en het is goed zo.

Ze krijgt als als afscheid een avondje eten en drinken en slap ouwehoeren met ons èn de biografie van M. Vasalis, die ik ook maar meteen voor mezelf heb gekocht. De collega's maken er geloof ik een dolle boel van, maar ik moet ineens op tijd naar huis om Vespa te prikken.

Geen opmerkingen: