woensdag 16 februari 2011

Toeren

Op het fotolijstje komt een foto van vijf kleine meisjes aan het Zandmeertje langs en ik stel voor daar naar toe te gaan. Dat vindt ze een goed idee. Vanochtend komt ze er zelf op terug. We gaan direct na het ontbijt, want het dagprogramma is tamelijk volgemetseld met thuiszorg en Tafeltje Dekje.

Bij het Zandmeertje begint zelfs de zon te schijnen en dan vraagt ze: Zullen we nog een ommetje gaan rijden? We doen een rondje Emmercompascuum, Weerdinge, Valthe, Exloo, Odoorn, en ze geniet met volle teugen. Bij terugkomst laat ik haar bij de flat zelf naar huis gaan en rijd ik de auto even weg naar een vrij parkeren plaats. Dan verdwaalt ze toch nog op de verkeerde etage, maar tegen de tijd dat ik terug ben van het auto wegzetten is ze ook alweer door een buurman thuisgebracht.

Zo'n gezellige dag behoort dus toch ook nog tot de mogelijkheden. Ik stuur de foto maar naar alle Geschwister, en het lucht op. Ik moet almaar denken dat vroeger Vati elke week naar zijn moeder ging in het verzorgingstehuis te Assen en dat hij haar vaak mee uit toeren nam. Wat is daar nu aan, dacht ik toen, uit toeren als je zelf niet rijdt?

Geen opmerkingen: