zaterdag 26 mei 2012

Exit tuigjes

De tuigjes zijn weg. Die zijn niet bevorderlijk voor de sfeer. We worden allebei tot bloedens toe gekrabt wanneer ik - eenmaal binnen - als eerste handeling de dieren de tuigjes omdoe. Bobby vindt het allemaal onzin met die tuigjes.

Waarom had ik ze ook alweer die gekocht? Omdat ik Rooie en Gele bij hem op de galerij wilde kunnen laten lopen met een riempje achter zich aan, zonder ze voortdurend kwijt te zijn in een der twintig buurwoningen. En omdat ik vrees dat - met een riempje aan slechts een halsbandje - dat halsbandje zo van het poezenhoofdje losgetrokken is.

Omdat het zo ontzettend warm is gaan ze echter helemaal de galerij niet op. Ze liggen voor lijk in de vensterbank. Overal in huis liggen vlokken zwart poezenhaar. Komt dat voor lijk liggen door de warmte of door dat deprimerende tuigje met riempje? Het lijken wel marteltuigjes. SM met dieren.

Op naar de dierenwinkel aan de Nachtegaalstraat. Deze man verkoopt halsbandjes met een ringetje en een elastiekje. Daar kan het riempje ook aan. Hij heeft rooie en beige. Heeft u geen geel? Nee, alleen beige.

Thuis gooi ik eerst de vermaledijde tuigjes maar eens weg. Ver weg. Rooie peutert onmiddellijk zijn nieuwe rooie bandje los, maar bij hem heb ik inmiddels geleerd dat de aanhouder (=ik) wint.

Een vraag: moet 'Gele' nu in 'Beige' herdoopt worden?

Geen opmerkingen: