zaterdag 11 augustus 2012

Als je haar maar goed zit

Loslaten, afrollen, wat voor termen zijn er wel niet voor die eerste dag van de vakantie dat je hoofd nog boordevol móeten-móeten-móeten zit. Ik kan er maar slecht van slapen en besluit al die taken die mij roepen dan maar meteen uit te voeren: zoals al die bezorgingen overal vandaan halen. 

Bobby meldt na de ochtendkoffie geheel onverwacht  dat hij naar de Chinese kapper gaat, die Buurman ooit aangeraden had. In het rijtje nog-te-doen-taken had ik de kapper geskipt, vanwege dat ik een afspraak bij mijn Jordaankapper zou moeten maken. Te ver. Maar als hij dit durft... dan ga ik mee. Want het haar is een wildernis en beurd is beurd.

De Chinese kapper is geweldige. Je kunt er altijd terecht, ook zonder afspraak. Zijn compagnon is de Molukse Sonja van in de vijftig, een enorm karakter. Zij knipt Bobby vaardig en samen nemen ze de hele Molukse kwestie door.

De Chinese kapper snapt mijn haar, hij meent dat ik uit de fashionwereld kom, associeert mij met Vivienne Westwood, wil wel experimenten met mij, waarbij hij knalrood haar voorstelt. Been there, done that. Sonja heeft een met de tondeuse kortgeschoren zij- en achterhoofd en wilde blonde lokken bovenop, zie ik. Zoals Sonja, dat wil ik ook! roep ik.  Dat is heel omslachtig hoor, waarschuwt ze, zo kom ik 's morgens echt niet uit mijn bed. Je moet föhnen en stylen... Nu dan maar even niet, complimenteer ik ze, maar u bent een kapper naar mijn hart.

Geknipt en geschoren eindigen Bobby en ik in de zon op het terras van het Badhuis. Heerlijke salades en smoothies. De vakantie is geloof ik begonnen!

Geen opmerkingen: