donderdag 2 augustus 2012

Het zwarte gat

Drie dames-boekhandelaren hebben onlangs hun zaak verkocht (de geluksvogels) en zijn sinds deze week met pensioen. Ze zijn respectievelijk van links naar rechts 55, 59 en 72 jaar. Mocht je daar al een beeld bij hebben, dan is het niet aan ze af te zien. Wat een tomeloze typen. Geweldig. Ondernemers heet dit slag. We zetten ze bijeen aan een Rondetafel.

Hani501 maakt de foto's. Scherper dan dit snelle kiekje met mijn iPhone, hoor. We zitten bijeen in café Kobalt aan het Singel - dat is vlakbij Station CS het makkelijkst voor iedereen. Buiten regent het weer eens pijpenstelen. Hoe kleur in deze foto te brengen? Hani501 en ik bedenken likeurtjes om de foto wat op te fleuren. En dat 10 uur des morgens. De dames vinden het best. Ze drinken het drankje trouwens niet op, we houden het bij koffie en halve stukken appeltaart.

O! Wat is het leuk en geanimeerd! Vrolijk en chaotisch. 'Ik heb echt zin in het Zwarte Gat', zegt de een. De ander helemáál niet. Wat komt er veel aan bod. En wat veel ook niet. Het is weer eens een topdag. Na regen komt zonneschijn.

Nu er nog even binnen een etmaal een ordelijk stuk van maken, want we zijn ver over de deadline.

Geen opmerkingen: