zaterdag 4 augustus 2012

Roomboterschotel

Bobby belt dat hij wat eerder komt dan gepland en ik ga meteen een recept zoeken. Omdat ik nog venkel in de groentenla heb liggen wordt het Ovenschotel met Venkel en Geitenkaas. Vegetarisch. Het recept bevat niet alleen venkel en geitenkaas, maar ook prei die je in de roomboter smoort en krieltjes die je afmaakt met roomboter.

Hani501 zei laatst dat ze dacht dat ik niets te vertellen heb als ik een recept plaats. Maar zo zit dat niet: het is bedoeld als inspiratiebron om lekker te koken. Vandaag dus lekker vet.

Ingrediënten: 2 preien; 50 g roomboter, 250 ml slagroom, 4 venkelknollen, 200 g zachte geitenkaas, 450 g krieltjes, gehalveerd.

Bereiden:
- Prei in grove stukken (ca. 7 cm) snijden. Preistukken wassen en naast elkaar in hapjespan leggen. 25 gr boter erover verdelen en prei in 15 min. op laag vuur gaar stoven. Tussentijds  omdraaien. Slagroom, zout en peper toevoegen en prei nog 5 min. zachtjes laten koken.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Venkel schoonmaken, groen bewaren. Afhankelijk van formaat, venkel in 4 tot 8 parten snijden. Venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. Laten uitlekken.
- Prei met schuimspaan uit pan nemen en met venkel in ovenschaal rangschikken. Room uit hapjespan erover schenken. Geitenkaas grof erboven verkruimelen.
- Ovenschaal in midden van oven plaatsen en bovenkant in 25 min. goudbruin laten kleuren.
- Krieltjes gaarkoken, afgieten en omschudden met zout, peper, 2 el boter en venkelgroen.

Omdat het allemaal zo heerlijk en te vet voor woorden is, eten we ook nog maar ijs met slagroom toe.

Geen opmerkingen: