vrijdag 31 augustus 2012

Furnas

We kiezen Furnas als bestemming, een vulkaangebied in het midden-oosten van São Miguel. Het is wel een eindje rijden, maar het belooft wat.

Onderweg nemen we in de Toyota Koekblik een lifter mee, een stinkende man, naar blijkt wanneer hij eenmaal achterin de auto plaats heeft genomen. Maar wel praatgraag. Hij heeft 17 jaar in Montreal gewoond, vertelt hij, maar het was hem er te koud. Hij kon niet tegen sneeuw. Hij heeft vrouw en kinderen daar achtergelaten en is teruggegaan naar de boerderij van zijn moeder, waar hij nu 20 koeien houdt. 70 jaar. Wat een levensverhaal moet dat zijn.

Furnas is één grote vulkaanorgie. Met zwavelbaden, geisers, een enorm prachtig botanisch park, het kán niet op. We zwemmen in een warm mosterdgeel zwavelbad. Het bad is een groot loom liefdesnest. Stellen van alle leeftijden en ouders en kinderen hangen ombekommerd om elkaar heen.

Ook her botanische park is prachtig, en de geisers zijn prachtig. Men kan wel in haar hol een boek willen lezen, maar dan mist men wel dit allemaal.

Geen opmerkingen: