donderdag 9 augustus 2012

Immer Wind und Regen

Er zijn zoveel mogelijkheden: gék word je ervan. Ik ga bijna op reis, maar ik moet nog een dag werken, nog drie weken kattenoppas voorbereiden en nog leesvoer verzamelen.

Nu kan ik een paar kilo boeken bij de boekhandel halen, wat ik tot nu toe altijd deed, en de kilo's verminderen door voor een paar dwarsliggertjes te kiezen, ik kan overstag gaan voor de Kobo, of ik kan boeken op mijn iPad kopen. Volgens mij kan ik boeken die ik op Kobo koop zowel op de e-readers als de iPad lezen, maar dat weet ik niet zeker.

En dan: liever blader ik door een boek voor ik kies, maar dan moet ik weer de deur uit. Zaterdag de stad in. Nu kan ik het ook zo doen, uit mijn luie stoel. Het e-readertje is vergeleken bij de iPad wel verrukkelijk licht, moet ik zeggen. Kan zo in een damestasje. Nu heb ik zomaar een stapel previews gedownload, moet ik die allemaal gaan lezen om te kiezen of ik ze koop...

Ik vul de zoekterm Azoren in en het enige boek dat ik vind is Duits en heet Das Schweigen der Familie van Ben Faridi. De eerste zin klaagt over het weer op de Azoren. Het is stormt en regent, of het is er tropisch heet. Daartussenin is niets, staat er. Dat belooft wat.

Geen opmerkingen: