dinsdag 16 december 2014

Byebye

We hebben afscheidsparty bij een Italiaans restaurant aan de Maasstraat. We zijn al drie weken verhuisd, eigenlijk is het momentum al lang voorbij. Maar toch belangrijk om te doen en natuurlijk weer mooi.

Er komen een stuk of tien ex-collega's afscheid nemen. Het wrange is dat zij vandaag te horen hebben gekregen dat de vestiging Amsterdam geheel gesloten wordt en dat de overgebleven collega's per 1 april naar Capelle aan de Ijssel gaan. Over Capelle kunnen Vinnie en ik alles vertellen.

Ook de grote Baas is helemaal overgekomen. Hij speecht ons speciaal toe. In hun veertschrijdend inzicht in de business case hoorde het dat ze ons verkochten. Dat was een goeie zet.

Ik weet niet zoveel terug te speechen. We hadden vier goeie jaren bij jullie, zeg ik maar. En ons verkopen mag voor jullie business case dan goed voelen, verkocht wórden voelt helemaal niet goed. Jullie denken in 'merken' en 'business cases', maar je verkoopt ook ménsen. En het merk en de mensen zijn misschien wel niet zo gebaat bij dit alles. 

Maar ja, it is what it is, we mogen elkaar en we nemen dus warmhartelijke afscheid. Wellicht tot ooit tot ziens.

Geen opmerkingen: