dinsdag 23 december 2014

Kerstboodschappen

Het is bijzonder fijn dat de winkels tegenwoordig tot 22 uur open zijn. Als ik me nog herinner hoe dat met de Kerstboodscahppen ging... Dagen proppen in de Lindeman, en dan ook nog drie keer terug omdat je ingrediënten was vergeten.

Zo door de jaren heen kook ik / koken we / doorgaans drie etentjes: een thuis en twee bij de moeder en/of de schoonmoeder. Dit jaar kookt Schoonmama zelf weer met kerst, haar befaamde familieorecept Groene-met-Witte, dus dat scheelt er een. En vanavond Kerstavond bij haar doen we even gewoon stamppot andijvie met spekjes, maar alleen al voor die tweede kerstdag is het boodschapen een hele excercitie. Bobby heeft een traditioneel Kerstdiner uitgekozen uit de Wannee. We gaan om 21 uur naar de AH in de Watergraafsmeer. De winkel is ruim en leeg. 

Nu hebben we alleen nog geen tamme kastanjes en geen sukade. Maar waar haal je dat soort ingredienten?  Ik heb een hele fietsroute uitgestippeld. De toko aan de Insulindeweg, de Turkse supermarkt Genko aan de Javastraat, de EkoPlaza aan de Van Swindenstraat, een delicatessenzaak aan het Beukenplein... Of ik ga eerst naar de C1000 in winkelcentrum Brazilie. 

Geen opmerkingen: