maandag 6 april 2015

De hang outs des levens

Het avondwandelingetje voert naar Camping Zeeburg. Alles wat ik doe wordt sentimental. Die camping is een van de wondere charmes van mijn buurt. Hij ligt onder de Amsterdamsebrug aan de Zuider IJdijk/Diemerzeedijk, een klein lapje land tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het IJ. Die dijk loopt van de Oranjesluizen naar de elektriciteitscentrale bij Diemen, die laatst uitgevallen is waardoor Noord Holland en de Flevopolder uren zonder stroom zaten. Maar dit terzijde.

Er hangt op deze camping een hele leuke seventies-sfeer. Er zijn al best veel gasten. Hú! Koud! Maar ja, het seizoen begint met Pasen. In het café draaien ze vanavond CrosbyStillsNash&Young. Dat roept herinneringen op aan oude buren aan de Wendeling te Angelslo Emmen. Annette Geerts was mijn buurtvriendinnetje. Haar broer Adri speelde banjo en draaide CrosbyNash etcetera. Dat was mijn kennismaking met het fenomeen  popmuziek.

Bobby en ik bladeren er wat door fotoboeken over Zuiderzee en IJsselmeer. De charme van deze plek is niet zozeer Amsterdam Oost, maar de weidsheid van al die wondere waterwegen met veel geschiedenis. 

Nog een maandje ofzo, waarin ik al veel te Zuilen zal zijn. Behalve Het Vorstelijk Complex waar we tot nu toe meestal gaan zitten als er kijkers komen - heb ik een nieuwe hangout in de buurt ontdekt: de Parel van Zuilen, een villa aan de Vecht, ooit een pannenfabriek en Gemeentehuis, nu vooral trouwlocatie. En op maandagavonden jazz en Americana-muziek, en een driegangenmenu à  € 12,50.


Geen opmerkingen: