woensdag 8 april 2015

Een wit, twee witten

Naar de verfwinkel voor nieuwe verf. Kom ik aan met mijn lijstje: 'Mag ik zijdeglanslak RAL 9001, en latex RAL 9010?' Vraagt de verfverkoper, 'Huh? Weet u dat wel zeker? Moet u zien! De RAL 9001 is veel beigeder dan de RAL 9010!'

Ik bel Bobby. Ja, zegt Bobby, het is goed. Nou ja, het is een sóórt van goed. De aannemer heeft RAL 9001 (de beige-wit) op de raamkozijnen gesmeerd. Daar sluit nu de lak op de trapkast nu bij aan en straks het spijlenwerk van de trap ook.

Met de latex ga ik verder in het donkergrijsbetonnen washok. Zondag heb ik er een grondlaag op gesmeerd, om zuiging van het beton te verminderen, maar het heeft niet bijster geholpen. Dezer dagen is het mijn uitdaging om van de mindset ik-kan-niet-verven af te komen. Te beginnen in het washok. De uitdaging is enorm. Eerst denk je: Eitje, hier kan zelfs ik werkelijk niets verpesten, tot je op allemaal ketels en buizen en leidingen stuit, waar je heel precies achter en omheen moet schilderen. Langzaam, geduldig, precies, stap voor stap, dat is de kunst. En als je knoeit, dat kan, meteen wegpoetsen.

Geen opmerkingen: