donderdag 23 april 2015

De wereld van karton en piepschuim

Vandaag ontdek ik een nieuw stukje Utrecht, namelijk het bedrijventerrein Cartesiusweg, alwaar de grofvuilstortplaats Milieustraat gevestigd is. De Tractieweg. Het ligt ergens tussen het spoor en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Het nieuwe schuurtje staat namelijk propvol karton, piepschuim en plastic, overblijfselen van de nieuwe keuken en de vloer. Een van mijn taken is te zorgen dat die verdwijnen. Drie keer naar de Milieustraat  en dan is dat ook weer weg.

Het is een heel gezoek. A. Waar is de Tractieweg? B. Waar is de ingang? C. Hoe werkt het hier? D. Waar kan/moet ik parkeren? E. Is er Toezicht op wat ik doe? F. Hoe kom ik er weer uit? Het is allemaal een grote partij uit-de-comfortzone. Maar alles wijst zich vanzelf.

Eerlijk gezegd vind ik de Milieustraat van Utrecht behoorlijk knullig en rommelig vergeleken met die van Amsterdam, al ken ik alleen die in het Westelijk Havengebied.

Misschien moet ik ophouden met vergelijken, maar Bobby zelf moppert ook graag op de traagheid van de Gemeente Utrecht. Maar goed, ze hebben ons ontdekt. Behalve dat ze aan de stoepen en de parkeerplaatsen zijn begonnen krijgen we vandaag ook een brief van de ze dat er in onze straat op termijn ondergrondse afvalcontainers komen. Alleen nu nog even niet. Even geduld. Tot dan staat er een open afvalcontainer. Daar mag alleen huisvuil in, geen vérhuisvuil in. Dat moet naar de Milieustraat. Die gaat om 17 uur dicht.

De laatste lading gaat maar mee naar de Zeeburgerdijk. Daar is alles goed geregeld. Daar mag alles gewoon in de container en aan de straat. Dat halen ze elke dag op.

Geen opmerkingen: