maandag 13 april 2015

Tand des Tijds

Ik heb het best vaak over toen-ik-in-Noord-woonde. Het is al 20 jaar geleden dat Ex en ik er naartoe verhuisden, en 15 jaar geleden dat we weer terug naar de stad verhuisden, naar De Jordaan. Ik vond het er geweldig. Een ronde woning. We woonden weliswaar pal tegen de snelweg aan, maar daarachter lagen de weilanden en wateren en de dorpen. Het Umfeld bestond uit Landsmeer, Oostzaan en Het Twiske.

D. was daar onze overbuurvrouw. Vanavond ga ik spontaan bij haar op de koffie. Soort van afscheid van Amsterdam, van toen, van nu? 

De straat is veranderd. De bomen zijn hoog geworden. Sinds we 15 jaar geleden vertrokken ben ik er niet meer geweest.

Ik inspecteer onze voormalige tuin. De prachtige zelfgetimmerde en geschilderde schutting. Hij blijkt helemaal ingestort. De mensen die er nu wonen doen er helemaal niets aan. Au, au.

Zal ik bij wijze van afscheidstournee ook nog langs de Joos Banckersweg en de Twee Koningskinderenstraat in Bos & Lommer? Daar had ik mijn eerste zelfstandige woninkje van 50 vierkante meter. Daar was ik ook heel blij mee. Het waren twee Koningskinderen, ze hadden malkander zo lief, ze konden bij malkander niet komen, het water was veel te diep...

De foto van de schutting app ik naar Ex. 'Kijk, onze schutting.'

Geen opmerkingen: