maandag 27 april 2015

En er was licht

Als alles meezit wordt dit de laatste verfdag. Het onderste deel van het trappenhuis moet nog, de slaapkamerkastjes onder het raam en de bed-ombouw. Het trappenhuis wordt de de beetje grauwe gebroken wit, RAL9001, die ook op de kozijnen en de inbouwtrapkast zit. Dat wordtmooi

Gisteren hebben we de slaapkamerkastjes onder het raam voor de eerste keer aangepakt met een lak in dezelfde zachtlichtgeelgroene kleur (S0505-G70Y) als het pleisterwerk op de wanden. Daar is een heel dispuut aan vooraf gegaan. Je wilt het niet weten. Ik dacht dat álle kastjes in de lichtgrauwgrijzige groen gingen doen, die we voor de klerenkasten hadden gekozen. Práchtig vind ik die kleur, maar Bobby vindt hem helemaal niks. Hij wil overal RAL9001.

Het is maar vérf! zegt Hans, die ons zaterdag begeleidt richting een compromis. En bemoedigend: 'Jullie doen het heel goed!' 

Alsof er een wonder geschiedt wanneer zondag Will die S0505-G70Y op het grauwe lichtgrijs van de mdf-platen schildert. Er zij licht! En er was licht. Die kleur is een wonder. Soms is-ie lichtgeel, soms lichtgroen, soms bijna wit. Afhankelijk van het weer en de omgeving. Behalve de kastjes stralen ook Bobby en ik weer. 

Vandaag komt op de bed-ombouw de RAL 9001. Het leven is een kwestie van geven en nemen. En volgende week zijn we de hele kwestie vergeten.

Geen opmerkingen: