zondag 23 augustus 2020

Cadzand

Mijn nieuwe Bayerische Freundin en haar man hebben een stacaravan in Cadzand en daar zijn zij nu. Of Bobby en ik komen logeren. Haar Auke is een oude bekende van Bobby, dus nu zijn we opeens stellenvrienden. Ayla en hij hebben ook een oude gele kampeerbus, daar mogen wij in slapen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Kom Bobby, we gaan!

Cadzand. Ik was er nog nooit. Het is drie uur rijden. Als je op de kaart en op Google kijkt ziet het er niet meteen aanlokkelijk uit vanwege het hoge gehalte aan huisjes- en caravanparken. Maar wel weer boeiend vanwege België op spuugafstand: Knokke-Heist en Brugge. Ik ken de naam Cadzand ook van spiritueel angehauchte vriendinnen die hier retraites deden/doen: Cadzandië is een boeddhistisch conferentie-oord en Cordelia een christelijk cursuscentrum van Hein Stufkens in het dorp Cadzand-zelf. Daar hebben onze nieuwe vrienden nog nooit van gehoord. En Auke komt hier al 51 jaar, van kindsbeen af.  

Als je de huisjesparken weg dénkt is de wandeling langs de winderige kust bijzonder aanlokkelijk. Het natuurgebied Het Zwin: ooit was dat de haven van Brugge. Het duingebied en strand zijn beduidend grilliger dan wat wij kennen van de kaarsrechte Noordzee-kust, dus wel aantrekkelijk. Er zijn veel Duitsers en Belgen hier. 

Vaag heb ik hier nog jeugdherinneringen, dat wij ooit op vakantie waren in Aardenburg, in een voormalig kamp waar Molukkers in de jaren vijftig in eerste instantie opgevangen waren.

Geen opmerkingen: