woensdag 5 augustus 2020

Groen

Na het middagdutje, een salade en een yoghurt van de Rewe (ik had al lekker geluncht in de Zoo) maak ik een avondwandeling door de wijk. Zo had ik mij dat voorgenomen, zo ga ik dat doen. Natuurlijk lokken de U-Bahn en de S-Bahn, maar dat geeft weer zoveel meer keuzestress. 

Van groenvlakje naar groenvlakje loop ik, van parkje naar parkje. Je komt onderweg zoveel uiteenlopende leefstijlen en leefsfeerbubbels tegen. Echt leuk. Er is een markthal Armenius met allemaal eettentjes. Er is een nieuw commercieel winkelcentrum met alle grote merkenwinkels. Er is een esoterisch marktje. Er zijn tafeltennistafels. In het park zitten de mensen die thuis geen buiten hebben. Er is in een van de parkjes een groep middelbare dames (type Zoek Jezelf Zuster) die chanten en bewegen. Er zijn types met halve liters bier. Er zijn sporters. Er zijn barbecueërs. Er zijn verjaardagsvierders. Het is een leuke stad hier. 

Behalve veel Turkse eethuisjes en pizzeria’s zie ik ook Vietnamees, Nepalees, Indonesisch eten. Poolse winkels. Aziatische winkels. Wie weet wat het morgen wordt.  

De avond besluit ik met een paar rondjes nieuwe parkeerplaats zoeken. Ik hen de bolide toch liever voor de deur. Ik ken dat rondjes nog zo van toen ik in de Jordaan woonde. Alle parkeerplaatsen zijn altijd bezet. Je moet rondrijden tot er iemand wegrijdt en dan geluk hebben. Op het moment dat ik hier nu mijn Wohnung verlaat zijn er twee parkeerplaatsen in de straat vrij. Het is 21u. Ik moet vijf minuten lopen en twee minuten rijden. Natuurlijk zijn ze bezet als ik terugkom, en mijn oude plaatsje ook. Maar drie rondjes later is er weer iemand vertrokken. Je moet niet denken: daar past mijn auto niet. Dat is te smal, te kort. Dat kun je je hier niet veroorloven. Leerschool: de aanhouder wint.

Geen opmerkingen: