maandag 17 augustus 2020

Carola

Gekeken naar ‘Zomergasten’ met minister Carola Schouten. Bijzondere vrouw. Ze is sterk en kwetsbaar tegelijk. Haar ziel komt door haar ogen. Ze spreekt een beetje zoekend, haperend, maar weet heel goed waar ze staat. Ze is weliswaar minister met een complexe portefeuille maar gevraagd naar wat ze van het leven wil antwoordt ze dat ze meer is dan dat en dat ze allereerst een lieve moeder wil zijn, en een trouwe vriendin, dochter, zus.

Het eerste uur van de uitzending gaat het vooral over haar beleidsgebied landbouw. Stuk over Sicco Mansholt, een illustere voorganger op dat ministerie. Maar het wordt ok persoonlijker. Een stuk over een bewoonster van de wijk Spangen waar ze woont die de drugscriminaliteit in de wijk geweldloos en met succes bestreed. Een fragment uit de film ‘Two popes’ waarbij de huidige paus Franciscus vindt dat hij geen paus kan worden vanwege zijn rol in de Argentijnse dictatuur. Vrienden van hem zijn gemarteld en vermoord en hij heeft niets voor ze kunnen betekenen. Dat stuk gaat over vergeving, van die christelijke thema’s. Daar wordt ze een beetje geëmotioneerd. 

Het is een bijzonder interview voor een minister, die zich (vooral als méns, niet zozeer als minister) vaak afvraagt of ze wel goed genoeg is. Maar dan heeft ze troost aan de Heere die van ons houdt zoals we zijn.

De samenvatting van 20 minuten:

Geen opmerkingen: