maandag 3 augustus 2020

Schoenzolen

‘Mevrouw wat ruikt u lekker’, zegt mij een verkoopster van de Birckenstock Brand Only Store. Ofzo. Ik kijk haar een beetje achterdochtig aan. ‘Maakt u een grapje over mijn voeten?’ ‘Nee! U heeft een heerlijk geurtje op.’ Nu is dat ook wel zo, maar zelf ruik je dat niet. Vanila & liqourice. En mijn missie is nieuwe sandalen omdat ik binnenkort weer op stap ga en er tropische temperaturen verwacht worden. En ik loop al twee (zo niet drie) jaar te stinken op de Teva’s. 

Mijn vorige missie naar goede vakantiesandalen was denk ik drie jaar geleden. Toen kwam ik na lang zoeken thuis met Teva’s van Bever Sport. Wat een deceptie dat die zo enorm stonken. Ik geneerde me dood. Ik bleek niet de enige. Mensen praten er niet gauw over, maar als het dan al eens ter sprake komt dan is de dankbaarheid ovet het delen groot. Ik heb nooit zweetvoeten. Het ligt aan die Teva-sandalen. 

(Nu het te laat is, de Teva-sandalen liggen inmiddels in de vuilnisbak, zoek ik het na en het blijkt te komen van de kunststof zolen die bacteriën bevorderen. Het zijn geen zweetvoeten die je ruikt. Als je de sandalen een nacht in een emmer met het middel Mirazyme dompelt en daarna laat drogen zou het probleem van de stinksandalen over moeten zijn. https://www.onlybrands.nl/teva/onderhoud.html
Het middel wordt ook gebruikt tegen stinkende duikspullen. Weet u dat ook weer.)

Hoe dan ook, nu heb ik weer Birkenstocks. Die heb ik al een paar keer eerder gehad. Het voetbed op kurkzool is nogal pregnant. Ik had altijd maat 39, maar nu heb ik maat 40 gekocht omdat 39 een beetje klein leek. En nu zitten de bobbels van het befaamde Birkenstock-voetbed op een andere plek dan eerst. Het voelt beetje raar. 

Ik heb eerder over Birkenstocks geblogd, herinner ik me ineens. Vele jaren geleden. Het was de tijd dat ik station Amsterdam Sloterdijk werkte, in de Jordaan woonde en mijn toenmalige chef Lise woonde om de hoek op de Westermarkt. Daar was een nieuwe hippe Birkenstockwinkel. En toen ik die zilveren Birkenstocks gekocht had kwam zij net haar huis uit. Het was niet haar soort schoenen zeg maar. Nu is Birkenstock helemaal niet onhip meer. 

Geen opmerkingen: