woensdag 12 augustus 2020

Zwemmen

Hier te Utrecht hebben we helaas geen zee, maar gelukkig wel de Maarsseveense Plassen. Die zijn gegraven in de jaren zestig van de vorige eeuw ten behoeve van de bouw van de wijk Overvecht. Grote rechthoeken zijn het. Langs de kant zijn het en der kleine gratis grasstrandjes, plus twee grote (betaalde) zandstranden, met vermaak, en een naakstrand (gras). Wij gaan altijd naar het betaalde naaktstrand. De kleine gratis strandjes zijn altijd propvol mensen en fietsen. Bij de blote mensen is het prettig relaxed. Je moet natuurlijk wel tegen blote pielemuizen kunnen. Maar verder zijn het rustige mensen. Toiletgebouwtje, kleine kiosk.

Ook voor het naaktstrand zijn nu corona-regels opgesteld. Er mogen maximaal 200 mensen op het veld en de kaartverkoop kan alleen online. €7 per kaartje. Huh? Dat was nooit zoveel. Volgens mij was het €4.

Dat is weer zo’n onderwerp dat uitgezocht wil worden. Wel, het zit zo: er is een Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen die dit stuk grond pacht van de organisatie Recreatie Midden Nederland. Die zorgt ervoor dat de (gratis) recreatiegebieden in de provincie netje blijven. En heeft nu deze regels aan de diverse strandjes opgelegd. En verzorgt nu de kaartverkoop online.

Onder protest is de vereniging akkoord gegaan, want ook de leden met jaarabonnementen moeten nu €7  per keer betalen.



Geen opmerkingen: