dinsdag 17 november 2009

Mevrouw, ál onze witte wijnen zijn droog

Een van de betere hangouts van de Amsterdamse Rivierenbuurt: het Okura. En de lievelingshangout van Hani501. Dat hotel heeft 23 etages en op de bovenste etage een bar met gewéldig uitzicht over de stad. Langs de grote ramen zijn bankjes gecreëerd die de bar een loungeachtige uitstraling geven. Terwijl je het leven doorneemt kun je de hele stad overzien. Aan het plafond hangen kristallen armatuurtjes.

De prijzen zijn er ook wel naar. Het goedkoopste glas wijn kost 8,50. 'Doet u mij maar een glas droge witte wijn' is niet een bestelling waar de barmannen (3) op reageren. 'Mevrouw, al onze witte wijnen zijn droog.' 'Doet u mij dan maar een Chablis.'

Waarover praten zij, die twee daar in dat raam? Over Katherina van Kleef. Er is in Museum Valkhof te Nijmegen een tentoonstelling over het Getijdenboek van Katherina van Kleef en daar willen zij naar toe.

Dit buitenissige uitje is denk ik maar een staaltje van voorspelling die de kaart Moldaviet mij afgelopen weekend deed: Hoop, wijsheid, volheid, inspiratie, kosmische energie, reizen, toekomst, ontwikkelingsmogelijkheden. Deze steen helpt de zin van het leven weer te herkennen als die verloren was, en opent ons voor nieuwe inzichten, informatie, inspiratie en buitenlichamelijke ervaringen.' Zo midden in de nacht zo hoog in de lucht enthousiast over een Middeleeuwse tentoonstelling geraken, dat is wel een buitenlichamelijke ervaring te noemen.

Geen opmerkingen: