woensdag 4 november 2009

Goedemorgen Nederland

Regematig heb ik het gevoel dat ik een overdosis Sven Kockelman over mij heen krijg. Dat gebeurt op dagen dat ik liever nog even niet wil opstaan en dan maar even in bed naar Goedemorgen Nederland kijk, dat hij vaak presenteert. Sven moet een matineus mens zijn. Om half tien doet hij ook nog eens Goedemorgen Nederland op Radio 1. Dan wordt hij mij wel eens teveel.

Op de site van de KRO zegt hij: 'TV is mijn grote liefde en mijn passie. Dat weet ik al heel lang. Op televisie kan je mensen laten zien wat er in de wereld gebeurt en de impact is zo groot. Radio is gewoon heel leuk om te doen. Radio is wel het meest intiem en sfeervol. Op de radio kan je nog eens een grap maken. Op televisie kan je dit in veel gevallen beter maar niet doen.'

Als luisteraar vind ik dat hij helemaal geen fijne radio doet. Hij praat te snel, hij is te eager, hij probeert iedereen met wie hij praat te slim af zijn. Hij beoefent wat hij zelf denk ik kritische journalistiek vindt. Maar het komt erop neer dat hij ze almaar in de rede valt en ze dingen in de mond probeert te die ze niet willen zeggen. Soms moet je hem gelijk geven, omdat er aparastjki's aan het woord zijn die alleen maar langdradige nietszeggende tekst uitpruttelen en bij doorvragen die tekst idem herhalen.

Ik weet het. De remedie is: als Sven op Radio 1 is overschakelen naar Radio 4. Als daar dan maar geen Maartje van Wegen is.

Geen opmerkingen: