maandag 23 november 2009

My First Powerpoint

Vorige week had ik nog geen sjoege hoe een powerpoint-presentatie te maken. Ik heb namelijk een grote hekel aan powerpoints, maar als je een presentatie moet geven is het misschien toch wel prettig om er wat beeld achter te laten lopen. Zo'n 'filmpje' verdeelt de aandacht wat over meerdere punten waar de toeschouwer op kan focussen. En het geeft de sprekerd wat houvast.

Vaak bestaan powerpoint-presentaties alleen uit tekst die de spreker woordelijk herhaalt, terwijl hij met zijn rug naar de zaal toe staat om te kijken hoe hij het alweer bedacht had. Ik wil graag kleur en plaatjes en grapjes.

Bobby had nog gezegd: 'Koop dan een bóekje,' maar dat leek me zo omslachtig.

Vandaag snap ik het ineens. Nu heb ik al zo'n dertien "dia's". Ik ben er nog lang niet, maar het wordt heel mooi. Eigenlijk is een powerpoint maken net zoiets als bloggen. 'Veel bullets', moedigt Bien aan. 'Dat bewijst overzicht'. 'Ja, en ik eindig met de LOF-Prijs en de prachtige quote die we voor het persbericht hebben gemaakt.' Dat vindt ze een goed plan. Die kunt u vast wel lezen als u op het plaatje klikt.

Hoe we vandaag de nominatie verwerken is wel weer grappig. O, denk ik sloom, nou, mooi. Het is dan ook nog vroeg. Maar ik krijg steeds meer felicitaties in de mail. Collega-sites als Villamedia en InCT plaatsen ook enthousiaste berichten. Vinnie werkt thuis en sms't: 'Maak nou een bericht op de site!' O ja.

Ook Oude Baas hamert op exposure. Heeft ze helemaal gelijk in. Na twee uur gaan Marketing en ik eindelijk eens een Persbericht poepen. Met quote. Ik ben nog wat onzeker over die qoute, want ik heb teveel bedenkingen bij opgepimpte tekst, maar dat is het spel en Bien zegt dat het helemaal goed is. Haar geloof ik. Ons Persbericht gaat zo rond 13 uur uit. Reed Business, met twéé nominaties, is nog een uur later. En zónder quote.

Geen opmerkingen: