donderdag 5 november 2009

Ontruiming

We hebben ineens een ontruimingsoefening. Want het kwaliteitsbeleid dat de holding enige jaren geleden heeft ingezet behelst ook veiligheid. Bien (links op de foto, foto Vinnie) is sindsdien een van onze BHV-ers. BHV staat voor BedrijfsHulpVerleners. Zij heeft in dat kader cursussen EHBO en brandblussen gevolgd. In een Van der Valk-restaurant te Monnikendam, maar dit terzijde.

Zij meldt vanochtend: 'Zodra het alarm gaat worden we geacht ons naar het verzamelpunt te begeven. Normaal gesproken is dat aan de overkant bij Warner Bros, maar nu wordt het de kantine. Het komt ongetwijfeld niet handig uit, maar doe a.j.b. toch even leuk mee, dan is het ook snel weer klaar.'

Er gaat helemaal geen alarm af. Dat werkt dus niet. Nu komen de BHV-ers in hun gele jekjes ons manen naar beneden te gaan. Het duurt in totaal tien minuten voor iedereen in het bedrijf in de kantine is. Deel van die tijd is dat ze op de foto gaan... Achteraf blijkt dat we onze computers uit hadden moeten zetten, maar dat wist niemand. Iemand ging terug om zijn jas te halen. Dat mag dan weer niet, want dat kan je dood worden. Je computer uitzetten ook, dunkt mij.

Maar we zijn onze BHV-ers intussen intens dankbaar voor het gevoel van veiligheid dat ze ons geven.

Geen opmerkingen: